Update 29-09-2020


Goed nieuws: We kunnen blijven sporten!

Beste leden,

Goed nieuws
Wij zijn blij dat de Nederlandse overheid begrepen heeft hoe belangrijk sporten is in deze tijd. De activiteiten die wij aanbieden op onze sportclubs zorgen ervoor dat wij weerbaarder en goed in conditie zijn. De persconferentie van gisteravond heeft geen invloed op de werkwijze zoals wij momenteel werken, zie hiervoor het bericht van branchevereniging NLactief. Uiteraard blijven wij de richtlijnen van het RIVM volgen.

Huisregels
Om iedereen prettig en comfortabel te laten trainen blijven uiteraard de huisregels van kracht. Deze huisregels kun je hier vinden en zijn op de sportlocatie ook duidelijk zichtbaar. Mochten er hierover vragen zijn dan kun je altijd bij één van onze collega's terecht op de sportclub. Zorg ervoor dat je nog steeds je deelname aan de groepslessen reserveert via de reserveringslink.

Meer bewegen is minder zorg(en)!

Met sportieve groet,

Het Sportcentrum van Unen team

 

Update 20-06-2020


Goed nieuws: Het aftellen is begonnen!

Beste leden,

Nog 11 dagen en dan kunnen we onze locaties weer openen. Alle activiteiten zijn binnen weer toegestaan! Weliswaar met 1,5 meter afstand. Daar onze locaties over ruime zalen en grote fitnessruimten beschikken verwachten wij iedereen comfortabel te kunnen laten trainen.

Buitensporten
De reeds geplaatste tenten zullen deze zomer als extra service blijven staan. We hebben dit besloten omdat we veel positieve reacties hebben gehad. Wij zullen dan ook gedurende de zomerperiode buitensport als extra blijven aanbieden.

Luchtbehandeling
Al onze locaties beschikken over professionele luchtbehandelingsinstallaties. Al deze installaties zullen voor deze zomerperiode op maximaal verversen oftewel maximaal buitenlucht naar binnen halen gezet worden. Dit heeft op een aantal plaatsen tot gevolg dat de koelcapaciteit bij hogere temperaturen niet altijd volledig toereikend kan zijn. Wij vragen je begrip hiervoor.

Kleedkamers
De kleedkamers mogen ook weer gebruikt worden echter met in acht houding van de 1,5 meter. Deze kleedkamers verschillen qua afmeting en routing per locatie. Zodoende zijn de kleedkamers per locatie wel of niet te gebruiken. Hieronder vind je een overzicht per locatie:

Opening kleedkamers per 01-07-2020

 • Fitland Doetinchem de Huet
 • Fitland Mill
 • Fitland Sittard

Opening kleedkamers per 01-08-2020

 • Fitland Gemert
 • Fitland Velp

Kleedkamers gesloten i.v.m. routing

 • Fitland Goes
 • Fitland Premium Goes
 • Sportcentrum van Unen in Brielle

Huisregels
Om iedereen prettig en comfortabel te laten trainen hebben we huisregels opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen weet wat van hem of haar verwacht wordt. Deze huisregels kun je hier vinden en zullen op de sportlocatie ook duidelijk zichtbaar zijn. Mochten er vragen zijn over de huisregels dan kun je altijd bij één van onze collega’s terecht op de sportclub. Zorg ervoor dat je nog steeds je bezoek reserveert!

Sport Challenge stempelkaart
Kom 10 keer trainen in de periode van 1 juli tot 1 augustus en maak kans op een overnachting inclusief 3-gangen diner, een uur bowlen en een ontbijt bij Teugel Resort Uden! Haal vanaf 1 juli je stempelkaart op bij de club en win! Wil je meer informatie over deze actie? Kom dan even naar de receptie van de club.

Wellness voucher
In een eerdere mail hebben wij aangegeven dat iedereen een wellness voucher ontvangt zodra wij de deuren weer mogen openen. Via de link in de e-mail die op 20-06-2020 is verstuurd kun je het e-ticket downloaden. Heb je geen mail ontvangen? Neem dan contact met ons op en wij zorgen dat je de mail alsnog ontvangt. Let op! maximaal 1 voucher per persoon. De vouchers zijn geldig bij Wellnessresort Goes of de Wellnessboot in Mill en kunnen tot en met 01-08-2020 gedownload worden met een geldigheid van 1 september 2020 tot en met 31 december 2020 m.u.v. de kerstvakantie.

Vraag je je af of je wel veilig naar de sauna kunt? Ook bij onze wellnessresorts hanteren wij speciale maatregelen om te zorgen dat je gewoon kunt komen ontspannen zoals je van ons gewend bent. Meer informatie omtrent deze maatregelen vind je op de website.

Meer bewegen is minder zorg(en)!

Met sportieve groet,
Het Sportcentrum van Unen team

 

Update 29-05-2020


Goed nieuws: Wij gaan ook binnen weer open!

Beste leden,

Mocht je nog niet deelnemen aan ons buitenprogramma dan hebben wij goed nieuws voor je. Milon, fitness en groepslessen, het mag weer allemaal vanaf 1 juli.

Bij Sportcentrum van Unen staat jouw gezondheid voorop. Wij vinden het belangrijk dat jij je comfortabel, veilig en thuis voelt bij ons. Daarom gaan wij door met het reeds ingezette plan om het buitensporten nog beter te faciliteren. Tenten met vloeren worden geplaatst, op deze manier kunnen we de high impact lessen deze zomer (buiten) geven en ontstaat er binnen meer ruimte om veilig en verantwoord te fitnessen. Dus weer of geen weer, er kan binnen en buiten gesport worden!

Met dit plan voldoen we meer dan aan alle voorwaarden die de overheid stelt en bewerkstelligen wij een zo veilig mogelijke omgeving voor jullie.

Een gezonde leefstijl is altijd en zeker in deze coronatijd belangrijk en daarom zijn wij blij dat wij samen met jullie weer aan gezondheid en fitheid kunnen werken.
Kortom meer bewegen is minder zorg(en).

Met sportieve groet,
Het Sportcentrum van Unen team

 

Update 07-05-2020


Beste leden,

Afgelopen woensdag 06-05-2020 heeft de overheid wederom een persconferentie gegeven omtrent de Corona maatregelen. De maatregelen worden versoepeld maar de sportlocaties mogen tot 1 september 2020 nog niet open. Het nieuws viel als een bom. Uiteraard accepteren we deze uitspraak niet.

De afgelopen dagen hebben we onze schouders eronder gezet en is de verwachting dat de openingsdatum vervroegd zal worden. Op dit moment zijn we volop in overleg met onze brancheorganisatie NL Actief. De brancheorganisatie wordt ondersteund door de volledige markt. Samen met onder andere: Basic-Fit, Anytime Fitness en Fit For Free zijn we volop bezig. Vanaf nu zullen jullie via allerlei media (waaronder tv, radio en landelijke dagbladen) getuigen zijn van deze campagne.

Ook hebben we tijdens de persconferentie vernomen dat sportvestigingen de mogelijkheid krijgen om buitensport aan te bieden. Op de vestigingen wordt momenteel hard gewerkt om dit voor jullie in gang te zetten.

Kortom, wij gaan voor het motto: “Meer bewegen is minder zorg(en)”.

We verwachten een openingsdatum van 1 juni 2020. We hebben er al het vertrouwen in dat dit gaat lukken. Vanzelfsprekend houden we je op de hoogte over de vervolgstappen en wanneer er zaken veranderen. Wij missen jullie enorm en willen niets liever dan snel weer met jullie sportief aan de de slag te gaan! Hou nog even vol!

Met vriendelijke groet

Het Sportcentrum van Unen team

 

Update 01-05-2020


Beste leden,

De overheid heeft op 21-04-2020 wederom een persconferentie gegeven met betrekking tot de corona maatregelen. Helaas mogen wij de deuren van onze sportlocaties nu nog niet openen. Natuurlijk zijn wij wel al bezig met de voorbereidingen om onze locaties aan te passen aan de richtlijnen.

Het grootste gedeelte van onze sportcentra waren al zeer ruim van opzet zodat wij goed kunnen voldoen aan de 1,5 m richtlijn. Verder gaat ’t optimaliseren aan ’t onderhoud volop door.

Een onderdeel van deze samenleving is dat we met z’n alle wat meer rekening moeten houden met elkaar om voldoende afstand te nemen. Wij hebben huisregels opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen weet wat van hem of haar verwacht wordt. Deze huisregels kun je hier vinden en zullen op de sportlocatie ook duidelijk zichtbaar zijn.

Met vriendelijke groet,

Het Sportcentrum van Unen team

 

Update 22-04-2020


Beste leden,

Helaas hebben wij gisteren 21-04-2020 tijdens de persconferentie te horen gekregen dat de sluitingstermijn van onder andere alle sportscholen opnieuw wordt verlengd. Tijdens deze persconferentie heeft de overheid besloten om deze periode opnieuw te verlengen tot en met 19 mei 2020. Wij zijn nog steeds drukdoende met de voorbereidingen voor de heropening van onze sportlocaties. Wij willen iedereen bedanken voor alle hartverwarmende berichten en wij kijken enorm uit naar de dag dat wij weer sportief aan de slag kunnen.

Houd ook onze website en social media kanalen in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,

Het Sportcentrum van Unen team

 

Update 01-04-2020


Beste leden,

De overheid heeft gisteren 31-03-2020 een nieuwe persconferentie gegeven. Tijdens deze persconferentie heeft de overheid besloten om de sluitingstermijn te verlengen van onder andere alle sportscholen. Helaas zijn wij hierdoor genoodzaakt om onze sportlocaties langer te sluiten, namelijk tot en met 28 april 2020. Wij hebben begrip voor deze situatie en wij begrijpen dat dit noodzakelijk is om de zorgcapaciteit niet te overbelasten.

Zolang wij genoodzaakt zijn om de deuren dicht te houden blijven we nieuwe video’s maken om jullie te voorzien van online trainingen zodat we elkaar toch kunnen helpen in deze moeilijke tijd.

Samen staan we sterk!

Met vriendelijke groet,

Het Sportcentrum van Unen team

 

Update 28-03-2020


Beste clubleden,

Afgelopen week hebben wij jullie, onze trouwe clubleden, een mail gestuurd met betrekking tot de tijdelijke sluiting als gevolg van de Corona maatregelen. Wij willen jullie allen bedanken voor de vele positieve reacties. Dit doet ons en onze medewerkers goed.

De ontvangen reacties hebben ons een goed beeld gegeven van de wensen en gedachten ten aanzien van de geboden compensatie.

Daar wij de mening van al onze clubleden ten zeerste waarderen en wij een ieder zoveel mogelijk tegemoet willen komen, bieden wij u de volgende keuzemogelijkheden aan met betrekking tot uw abonnement:

 1. U blijft uw reguliere abonnementstarief betalen. U ondersteunt daarmee uw sportclub in deze bijzondere tijd.
 2. U blijft 50% van uw reguliere abonnementstarief betalen. U ondersteunt daarmee uw sportclub in deze bijzondere tijd.
 3. U zet uw abonnement op “bevroren” dit houdt in: dat wij niet incasseren.

De vorige regeling komt hierbij te vervallen m.u.v. de Wellnessvoucher deze ontvangt u uiteraard. Dit betekent dat de incasso’s vanaf 1 mei worden aangepast aan uw keuze.  

 • Uw bevestiging heeft betrekking op de periode van 16 maart 2020 tot 1 mei (of eerder  indien er eerder sprake is van opheffing van de door de overheid opgelegde sluiting).
 • Voor keuze 3 geldt dat voor clubleden die in een lopende contractperiode zitten dat de contractperiode wordt verlengd met een zelfde periode als de periode van gedwongen sluiting. Bij keuze 1 & 2 loopt de contractperiode gewoon verder.
 • Bij geen keuze blijft het huidig abonnement met bijbehorend abonnementstarief actief.

Wij zijn inmiddels op al onze locaties drukdoende om de sportclubs gereed te maken voor heropening. We vervangen toestellen, er wordt geschilderd, schoongemaakt en zelfs verbouwd.

Dit alles natuurlijk met gepaste afstand tussen de medewerkers. Wij staan te popelen om weer sportief met u aan de slag te gaan.

Met vriendelijke groet,

Maarten van Kempen & Marjolein, Joyce van Unen & Team

 

Update 21-03-2020


Beste clubleden,

Bijna al onze clubs bestaan 30 jaar of langer. Normaal altijd vol van leven en sportiviteit, maar op dit moment zijn het niet meer dan lege en verlaten gebouwen. Het coronavirus treft ons allemaal.

Wij vinden wel dat wij met u als trouw clublid in contact moeten blijven en zijn van mening dat een gepaste compensatie m.b.t. de betaalde abonnementskosten op zijn plaats is:

 • Voor alle abonnementen hebben wij besloten dat voor de periode 16 maart t/m 6 april (waarin wij van overheidswege gesloten zijn) wij een compensatie doen van 50% van het abonnementsgeld voor de betreffende periode. Wij zullen het verschuldigde bedrag verrekenen over de resterende maanden van dit jaar. De hoogte van het bedrag is uiteraard afhankelijk van het abonnementsgeld dat u nu betaalt.
 • Wij hopen u op deze manier voldoende tegemoet te komen. U zult begrijpen dat zelfs zonder activiteiten in de sportclub een groot deel van onze kosten gewoon door gaat. Mocht de overheid onverhoopt meer compenseren dan nu bekend, dan komt dat uiteraard ten goede aan u als trouw clublid.
 • Mocht de overheid besluiten tot een mindere compensatie, dan zullen wij alsnog de compensatie als bovenstaand hanteren.
 • Wij zullen u berichten na 6 april hoe bovenstaande administratief geregeld gaat worden.
 • Mocht er na 6 april een verlenging van de huidige Corona maatregelen plaatsvinden, dan zullen wij ons opnieuw beraden op een volgend passend voorstel.
 • Zodra onze Wellness Resorts weer open zijn willen wij iedereen een welverdiende ontspannen dag aanbieden in Wellness Resort Goes, Wellness Resort Roosendaal of de Wellnessboot in Mill (t.w.v . €30,50,-). U ontvangt daartoe van ons een niet-persoonsgebonden voucher.

Al onze medewerkers zijn druk bezig om u online te voorzien van leuke workouts. Wij begrijpen dat thuis sporten de nodige motivatie vraagt. Heeft u behoefte aan wat extra tips laat het ons dan weten via onderstaand mailadres. Wij zullen dan zorgen dat een van onze instructeurs met u contact opneemt om te kijken hoe hij/zij u extra kan motiveren.

Zodra er weer nieuws is zullen wij u informeren via mail en website. Heeft u zelf vragen en/of opmerkingen neem dan contact met ons op.

Wij zien uit naar het moment dat de sportclub weer open kan, weer vol leven en gezelligheid is en er weer samen wordt gesport. Voor nu kunnen we alleen maar zeggen: blijf gezond, ga dagelijks toch even naar buiten om te bewegen en pas goed op jezelf en elkaar.

En denk eraan: You never walk alone!

Met vriendelijke groet,

Maarten van Kempen

 

Update 18-03-2020


Beste leden,

Wij krijgen veel vragen over het stopzetten en/of tijdelijk bevriezen van het abonnement en het terugbetalen van de maandelijkse contributie. Door de uitzonderlijke omstandigheden waar wij ons allen in bevinden, hebben wij tijd nodig om hiervoor een passend antwoord te formuleren. In onderstaand overzicht de meest gestelde vragen met antwoorden om je te informeren over de Corona maatregelen, abonnementen en hoe je toch kan blijven sporten.

Met vriendelijke groet,

Het Sportcentrum van Unen team

 

FAQ (Veelgestelde vragen)

 

1. Is Sportcentrum van Unen geopend?​
Nee, onze club is voorlopig gesloten van 16 maart 2020 tot 1 juli 2020.

 

2. Hoe lang blijft Sportcentrum van Unen gesloten?
De club zal op last van de overheid in ieder geval gesloten blijven tot 1 juli 2020. Afhankelijk van hoe de situatie zich verder ontwikkelt kan deze datum veranderen.

 

3. Ik wil graag thuis trainen om fit te blijven. Hoe doe ik dat?
Op onze website bij de online training en op de social media kanalen van onze club zullen we regelmatig leuke oefeningen plaatsen, houd onze website en social media kanalen in de gaten.

 

4. Krijg ik mijn lidmaatschapsgeld terug terwijl de club gesloten is?
Wij vinden wel dat wij met jou als trouw clublid in contact moeten blijven en zijn van mening dat een gepaste compensatie m.b.t. de betaalde abonnementskosten op zijn plaats is. Daar wij de mening van al onze clubleden ten zeerste waarderen en wij een ieder zoveel mogelijk tegemoet willen komen, bieden wij je de volgende keuzemogelijkheden aan met betrekking tot jouw abonnement:

 1. Je blijft jouw reguliere abonnementstarief betalen. Je ondersteunt daarmee jouw sportclub in deze bijzondere tijd.
 2. Je blijft 50% van jouw reguliere abonnementstarief betalen. Je ondersteunt daarmee jouw sportclub in deze bijzondere tijd.
 3. Je zet jouw abonnement op “bevroren” dit houdt in: dat wij niet incasseren.
 • Jouw bevestiging heeft betrekking op de periode van 16 maart 2020 tot 1 mei (of eerder indien er eerder sprake is van opheffing van de door de overheid opgelegde sluiting).
 • Voor keuze 3 geldt dat voor clubleden die in een lopende contractperiode zitten dat de contractperiode wordt verlengd met een zelfde periode als de periode van gedwongen sluiting. Bij keuze 1 & 2 loopt de contractperiode gewoon verder.
 • Bij geen keuze blijft het huidig abonnement met bijbehorend abonnementstarief actief.

Zodra onze Wellness Resorts weer open zijn willen wij iedereen een welverdiende ontspannen dag aanbieden in Wellness Resort Goes, Wellness Resort Roosendaal of de Wellnessboot in Mill (t.w.v . €30,50,-). Je ontvangt daartoe van ons een niet-persoonsgebonden voucher.

 

5. Sportcentrum van Unen hanteert automatische incasso. Hoe gaat dit rond 1 april terwijl de club dicht is?
Ja dat klopt, ook op 1 april wordt automatisch geïncasseerd. Wij zijn ons bewust van dit ongemak voor onze leden, wij vinden dit erg vervelend. Wij spreken je aan op jouw loyaliteit en vragen om jouw begrip hiervoor. De incasso's vanaf 1 mei worden aangepast aan jouw keuze van punt 4.

 

6. Ik wil mijn lidmaatschap bij Sportcentrum van Unen per direct opzeggen, kan dat?
Wat jammer om te horen dat je jouw lidmaatschap op wil zeggen! De huidige situatie is volgens onze Algemene Voorwaarden geen geldige reden om jouw lidmaatschap per direct op te zeggen. Wij hanteren de reguliere opzegvoorwaarden waarbij je na het uitdienen van jouw contract met één kalendermaand opzegtermijn kan opzeggen.

Update 15-03-2020


Beste leden,

In verband met het Coronavirus gaan wij mee in het advies van het RIVM om fysieke contacten zoveel mogelijk te vermijden en sluiten we onze sportclubs en wellnessresorts (Vitae Wellnessresorts Goes en Roosendaal) tot en met 6 april 2020.

Wij vinden het heel vervelend dat je even niet in onze clubs kunt sporten maar zijn ervan overtuigd dat je begrip hebt voor deze noodzakelijke maatregel om de verspreiding van het virus te beperken. In verband met het sluiten van onze sportclubs geldt op dit moment voor al onze leden dat wij kijken naar wat passend is in deze situatie. Wij zullen je hier na 6 april verder over informeren.

Gebruik de energie die je normaliter in je training stopt voor jezelf en je omgeving zodat we met zijn allen zo snel mogelijk dit virus kunnen verslaan.

Momenteel zijn we met partijen in overleg om voor jullie een online training te realiseren. We houden jullie op de hoogte via onze website.

 

Met sportieve groet,

Maarten van Kempen